MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Stále tejto huby nemáte dosť? Dajte si hlivové taštičky

  • 60 min.
  • 9 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 400 g
    lístkového cesta
  • ks
    soľ
  • ks
    múka na pomúčenie dosky
  • ks
    vajce na potretie

Na plnku:

  • ks
    plátky slaniny
  • ks
    cibuľa
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • 200 g
    hlivy ustricovitej
  • lyžica
    drvenej rasce
  • celá ks
    rasca na posypanie
  • ks
    sušené oregano podľa chuti

Postup

Najprv pripravte hlivovú plnku. Na panvici opečte nadrobno pokrájanú slaninu. Vhoďte posekanú cibuľu, cesnak a po chvíli hlivu pokrájanú na malé kúsky. Ochuťte rascou, oreganom, korením a soľou. Na miernom ohni duste prikryté, kým hliva nezmäkne.

Na pomúčenej doske rozvaľkajte lístkové cesto do obdĺžnikového tvaru a ostrým nožom rozrežte na 9 štvorcov. Do každého dajte lyžicou hlivovú plnku, preložte a okraje dobre pritlačte.

Taštičky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte celou rascou. Vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečte 15-20 minút.
smudge

Video