MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Štrúdľa tentoraz na slano: Kapustová má vždy úspech

  • 60 min.
  • 7 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Cesto:

  • 300 g
    lístkového cesta

Plnka:

  • ks
    malá hlávka kapusty
  • ks
    kryštálový cukor
  • ks
    olej
  • ks
    hrozienka
  • ks
    rum
  • ks
    škoricový cukor
  • ks
    mletá škorica
  • ks
    vanilínového cukru

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Hlávku kapusty rozkrojíme, a nadrobno pokrájame. Hrozienka namočíme na pár hodín do rumu.

Nakrájanú kapustu posypeme kryštálovým cukrom, a podusíme na oleji do mäkka. Odstavíme, po vychladnutí ju ochutíme škoricovým cukrom, mletou škoricou, hrozienkami, a premiešame.

Ochutenú kapustu rovnomerne rozložíme na lístkové cesto, a posypeme vanilínovým cukrom. Stočíme, a na povrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Preložíme na plech, vložíme do vyhriatej rúry, a upečieme. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k článku