MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Šunkovo-syrový veniec: Pomaly ho celá rodina odzobkávajte

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • balenia
    Karlovarskej šunky
  • balenia
    lístkového cesta
  • ks
    nastrúhané syry (gouda, čedar, mozzarella)
  • ks
    bazalkové pesto
  • ks
    kápiu
  • ks
    petržlenovú vňať
  • ks
    vajce

Postup

Rúru vyhrejte na 190 °C. Lístkové cesto nakrájajte na 18 rovnoramenných trojuholníkov.

Na pracovnú dosku položte menšiu misku hore dnom. Pomocou nej vytvarujete veniec. Okolo misky pravidelne rozložte trojuholníky lístkového cesta do tvaru hviezdice (kratšia strana trojuholníkov sa nachádza pri miske). Cesto potrite bazalkovým pestom.

Do stredu (okolo misky) začnite vrstviť suroviny v poradí šunka - gouda - čedar - šunka - mozzarella. Pridajte na kocky nakrájanú kapiu a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Odstráňte misku zo stredu a všetky trojuholníky cesta preložte cez navrstvené suroviny. Takto vytvoríte veniec. Cesto potrite rozšľahaným vajcom. Veniec preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte do zlatista asi 25 minút.
smudge

Video