MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Sviatočný nepečený závin: Určite ho majte na stole

  • 25 min.
  • 10 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 250 g
    tuku na polevy
  • ks
    vajcia
  • 250 g
    práškového cukru
  • 20 g
    kakaa
  • 200 g
    želé cukríkov
  • 100 g
    nasekaných vlašských orechov
  • 100 g
    hrozienok
  • ks
    tortových oblátok
  • ks
    kokosovú múku na posypanie

Postup

Tuk, vajcia, cukor a kakao dajte do misy, pomaly rozpustite nad horúcim vodným kúpeľom a odstavte.

Želé cukríky nadrobno pokrájajte, orechy nasekajte, hrozienka umyte a nechajte odkvapkať a tortové oblátky nadrobno podrvte. Všetko zamiešajte do kakaovej masy a dôkladne premiešajte.

Väčší kus alobalu posypte kokosovou múčkou a do stredu naneste pás masy. Pomocou alobalu vytvarujte do dlhého valca a tesne zabaľte. Dajte do chladničky a nechajte stuhnúť do druhého dňa. Po stuhnutí odbaľte a nakrájajte na plátky.
smudge

Video