- 75 min.
- 8 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 1 kgúdeného bravčového stehna
- 3 ksbobkové listy
- 4 zrniečkacelého nového korenia
- 5 zrniečokcelého čierneho korenia
- 6 ksstrúčikov cesnaku
- 1 kscibuľu
- 2 lyžiceoleja
- 450 gmrazeného špenátu
- 1 ksmajorán
- 180 gnastrúhaného údeného syra
- 1 ksžĺtok
- 500 glístkového cesta
- 1 ksmúku na pomúčenie dosky
- 1 ksvajce
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Na posypanie:
- 1 kssezamové semiačka
- 1 kshrubozrnnú
- 1 kssoľ
- 1 kscelú rascu
Postup
Vo väčšom hrnci dáme variť do vody údené mäso s bobkovým listom, novým a čiernym korením a 3 strúčikmi cesnaku.
Po 40 minútach mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji spolu s plátkami zvyšného nakrájaného cesnaku. Primiešame rozmrazený špenát a dusíme 5 minút.
Prebytočnú tekutinu zlejeme, osolíme, okoreníme a ochutíme soľou a majoránom. Do teplého špenátu prisypeme syr a premiešame. Po chvíli ešte vmiešame žĺtok a necháme dobre vychladnúť.
Špenátovú zmes natrieme na rozvaľkané lístkové cesto a zabalíme doň mäso. Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamovými semiačkami, rascou a hrubozrnnou soľou. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 170 stupňov pečieme asi 20 minút do zlatista.