MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Syrovo-zemiakové placky: Rýchlovka zo správnych surovín

  • 10 min.
  • 8 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    väčšie zemiaky
  • ks
    stredne veľké petržleny
  • ks
    vajcia
  • ks
    strúčik cesnaku
  • 80 g
    nastrúhaného eidamu
  • 60 g
    polohrubej múky
  • lyžica
    sušeného majoránu
  • lyžica
    nasekaného koriandra (plus na podávanie)
  • ks
    olej
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky s petržlenom ošúpte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajcia, očistený a prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr a hmotu zahustite múkou. Podľa chuti pridajte majorán, najemno nasekaný koriander, osoľte a okoreňte čerstvo pomletým korením. Z pripravenej hmoty pomocou lyžice tvarujte priamo do horúceho oleja malé okrúhle placky. Po vypražení vyberte z oleja na papierovú kuchynskú utierku, aby sa prebytočný tuk odsal. Placky podávajte horúce posypané najemno nasekanou koriandrovou vňaťou.
smudge

Video