MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Tagliatele s bleskovou paradajkovou omáčkou: Teplé cestoviny pohladia žalúdok

  • 15 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    Cestoviny tagliatelle

Na paradajkovú omáčku:

  • ks
    malá cibuľa (nakrájaná na drobno)
  • ks
    strúčiky cesnaku (postrúhané)
  • lyžica
    nastrúhaného zeleru
  • ks
    konzerva krájaných paradajok
  • lyžica
    cukru
  • ks
    olivový olej
  • ks
    soľ, korenie podľa chuti
  • trocha ks
    čerstvej bazalky na podávanie

Postup

Vyvaľkané cesto rozrežte strojčekom (alebo nožom) na tagliatelle – rezance. V osolenej vriacej vode ich varte asi 2 minúty.

Pripravte omáčku: Na troche olivového oleja orestujte nakrájanú cibuľu. Pridajte nastrúhaný cesnak a zeler, dobre premiešajte a ešte chvíľu restujte. Potom zalejte paradajkami z konzervy, priveďte k varu a varte 5-10 minút.

Omáčku dochuťte cukrom (podľa chuti paradajok), osoľte, okoreňte a podávajte s teplými cestovinami. Navrch môžete nasypať čerstvú bazalku.

Diskusia k článku