MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Talianska fazuľová polievka: Na sobotu ako stvorená

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 450 g
    sušenej bielej fazule
  • ks
    vetvičky čerstvého rozmarínu
  • ks
    bobkové listy
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    cibuľa
  • 200 g
    prerastenej slaniny
  • ks
    mrkvy
  • 500 ml
    zeleninového vývaru
  • 200 g
    cestovín do polievky
  • 80 g
    strúhaného parmezánu na posypanie
  • ks
    soľ
  • ks
    olivový olej

Postup

Fazule cez noc namočte do studenej vody. Vodu zlejte a k fazuliam prilejte dostatočné množstvo čerstvej vody. Do hrnca dajte rozmarín, bobkový list, 2 prelisované strúčiky cesnaku a varte do zmäknutia. Trvá to asi hodinu. Mäkké fazule sceďte, polovicu vody nechajte do polievky.

Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujte na 2 lyžiciach olivového oleja, po chvíli pridajte slaninu nakrájanú na kocky, mrkvu tiež nakrájanú na kocky a nakoniec strúčik cesnaku nasekaného nadrobno.

Zalejte vývarom, pridajte scedenú vodu z fazúľ, osoľte a povarte, kým zelenina nebude mäkká. Na posledných päť minút pridajte do polievky cestoviny. Polievku pri servírovaní posypte parmezánom.

smudge

Video