Potrebujete:

  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 1 mladú cibuľku
  • 2 lyžice kapár
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 vajcia
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak očistite a najemno pokrájate. Papriku rozštvrťte a odstráňte jadrovník, dužinu pokrájajte na kocky. Mladú cibuľku a kapary nahrubo posekajte.
  2. V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte pokrájanú mladú cibuľku, cibuľu, papriku, cesnak a kapary. Osoľte, okoreňte a 8 až 10 minút poduste.
  3. V miske rozšľahajte vajcia, osoľte a okoreňte. Zľahka vmiešajte podusenú zeleninu. V panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a opatrne vlejte vajcovo-zeleninovú zmes. Na miernom plameni necháme asi 10 minút tuhnúť, až kým sa spodok nesfarbí do zlatista.
  4. Tortillu nechajte skĺznuť z panvice na tanier a opačnou stranou ju vráťte späť do panvice. Opekajte ešte ďalšie 2 minúty. Hotovú tortillu pokrájajte na kocky. Podávajte teplú alebo studenú s cesnakovým aioli (majonéza dochutená cesnakom, citrónovou šťavou a bylinkami).