Potrebujeme:

  • 400 g varených zemiakov
  • 2 konzervy tuniaka v rastlinnom oleji
  • 1 šálka na hrubšie postrúhaného eidamu
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • múka
  • 2 vajcia na obaľovanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode domäkka. Ešte teplé ich roztlačíme, pridáme tuniaka, hrášok, vajce, nastrúhaný syr, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
  2. Dobre spolu premiešame a necháme postáť v chladničke 30 až 40 minút. Z vychladenej zmesi vytvarujeme malé fašírky, ktoré potom obalíme v múke, vo vajci a v strúhanke. Vypražíme na rozpálenom oleji dochrumkava z oboch strán. Podávame so zemiakovým šalátom.