MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Tvarohové PIROHY: Ako ste ich jedávali u vás doma?

  • 40 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 600 g
    zemiakov
  • ks
    vajce
  • 200 g
    polohrubej múky
  • štipka
    soli
  • ks
    rozpustené maslo na poliatie
  • ks
    Na plnku:
  • ks
    žĺtok
  • ks
    práškový cukor
  • lyžica
    pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • ks
    soľ
  • ks
    Na malinovú omáčku: 200 g mrazených malín
  • ks
    hnedý cukor podľa chuti

Postup

Zemiaky uvarené v šupke nechajte vychladnúť, potom ich očistite, nastrúhajte a zľahka osoľte. Pridajte vajce, preosiatu múku a vymieste tuhšie cesto. Cesto rozvaľkajte na plát a vykrojte z neho kolieska. Do stredu dajte po lyžičke tvarohovej plnky – urobíte ju zmiešaním tvarohu, žĺtka, cukru, pudingového prášku a štipky soli.

Naplnené kolieska preložte napoly a okraje dobre zlepte, aby plnka nevytiekla. Pirohy zľahka povarte v mierne osolenej vode. Pripravte malinovú omáčku: V malom hrnci na slabom ohni uvarte maliny osladené cukrom. Prepasírujte cez sitko, aby ste z malín odstránili zrniečka. 5. Uvarené pirohy nechajte dobre odkvapkať, rozdeľte na taniere, polejte maslom a malinovou omáčkou. Môžete podávať.

smudge

Video