MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Tvarohový cheesecake s marhuľami: Priam filmový dezert

  • 40 min.
  • 16 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 225 g
    hladkej múky
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • 150 g
    nízkotučného tvarohu
  • 50 g
    jemného kryštálového cukru
  • ks
    vajce
  • lyžice
    oleja

Na krém:

  • ks
    konzerva marhúľ ( 410 g)
  • 300 g
    tvarohového dezertu s broskyňovou príchuťou
  • 350 g
    nízkotučného tvarohu
  • ks
    vajcia
  • 50 g
    jemného kryštálového cukru
  • balíček
    pudingu s vanilkovou príchuťou
  • lyžice
    mandľového likéru (napríklad amaretto)

Postup

Pripravíme cesto: Spolu vymiešame tvaroh, cukor, vajce a olej. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a vypracujeme pružné cesto. Z cesta vyvaľkáme o niečo väčší kruh, ako je priemer tortovej formy. Formu vystelieme papierom na pečenie, vložíme do nej cesto, ktoré dobre pritlačíme na dno. Po bokoch formy vytvarujeme vyššie okraje.

Kompótové marhule scedíme a necháme odkvapkať. Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov.

Pripravíme krém: Tvaroh, tvarohový dezert, žĺtky, cukor a pudingový prášok vymiešame dohladka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do krému. Ako vyšľahať tuhý sneh z bielkov 

Polovicu scedených marhúľ pokrájame na kocky a vmiešame do krému.

Rúru vyhrejeme na 160 °C (teplovzdušný ohrev sa neodporúča). Pripravený krém natrieme v hrubej vrstve na korpus vo forme. Vložíme do vyhriatej rúry a na najspodnejšej koľajničke pečieme 1 a pol hodiny. Po upečení necháme vychladnúť.

Zvyšné marhule rozšľaháme na pyré a s mandľovým likérom dohladka vymiešame. Dekoratívne navrstvíme na vychladnutý koláč. Hneď podávame.
smudge

Video