- 65 min.
- 0 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 300 ghladkej múky
- 180 gmasla
- 2 ksžĺtky
- 1 štipkasoli
- 1 kssmotanu na šľahanie (množstvo podľa potreby cesta)
- 1 ksna 1 veľký plech
Plnka:
- 4 ksmäkké tvarohy vo vaničke (po 250 g)
- 80 gmasla
- 4 ksvajcia
- 1 ksviazaničku čerstvého kôpru
- 3 ksstrúčiky cesnaku
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
- trochu kskyslej smotany
Postup
Na doske vymiesime preosiatu múku so zmäknutým maslom, s 2 žĺtkami a so štipkou soli a pridáme toľko smotany, aby sme získali vláčne cesto.
Pripravíme plnku: Kôpor posekáme nadrobno. V miske dôkladne vymiešame tvaroh s maslom a so 4 žĺtkami – môžeme si pomôcť mixérom. Nakoniec vmiešame posekaný kôpor. Podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak. Nakoniec do plnky zapracujeme tuhý sneh zo 4 bielkov.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm a prenesieme do vymasteného hlbšieho plechu. Prstami vyformujeme okraje cesta tak, aby vytvorili misku. Na cesto rozotrieme plnku, ktorú rovnomerne potrieme smotanou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 °C pečieme asi 40 minút dozlatista. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.