MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Tvarohový koláč s marhuľami: Dajte hlasovať doma, všetci budú za!

  • 40 min.
  • 12 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 250 g
    hladkej múky
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • 70 g
    práškového cukru
  • lyžice
    vanilkového cukru
  • štipka
    soli
  • ks
    vajce
  • 150 g
    studeného masla

Na plnku:

  • 250 g
    marhúľ
  • 250 g
    tvarohu
  • ks
    citrónovú kôru
  • 80 g
    kryštálového cukru
  • lyžice
    hladkej múky
  • lyžice
    škrobovej múčky
  • 70 ml
    smotany na šľahanie
  • ks
    vajce
  • lyžica
    strúhanky

Postup

Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Pridajte vajce, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ, maslo nakrájané na kocky a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte 1 hodinu v chlade.

 Tvaroh vymiešajte s citrónovou kôrou, cukrom, múkou, škrobovou múčkou, smotanou a vajcom na hladký krém. Dve tretiny cesta natlačte na dno tortovej formy a vyformujte vyššie okraje. Cesto posypte strúhankou a nalejte plnku. Marhule umyte, nakrájajte na polovice a zatlačte do plnky reznou stranou nadol.

Zvyšok cesta rozvaľkajte na tenký plát a nakrájajte na 1,5 cm hrubé pásiky. Tie poukladajte na vrch koláča v tvare mriežky. Pečte pri teplote 190 °C asi 35 minút. Pred podávaním posypte práškovým cukrom a škoricou.

Diskusia k článku