MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Tvarohový sušienkový koláč s mangom

  • 10 min.
  • 12 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 g
    kakaových sušienok
  • 100 g
    jogurtového masla
  • ks
    manga
  • ks
    plátkov želatíny
  • 400 ml
    bieleho jogurtu
  • 400 g
    čerstvého tvarohu
  • 70 g
    jemného kryštálového cukru
  • ks
    čerstvú citrónovú medovku na ozdobenie

Postup

Sušienky nasypeme do pevného igelitového vrecúška a valčekom na cesto ich rozdrvíme najemno. Sušienkovú strúhanku nasypeme do misy. V malom kastróliku pomaly roztopíme maslo. Tekuté a mierne vychladnuté zmiešame so sušienkovou strúhankou.Dno tortovej formy s priemerom 24 cm zľahka vymastíme a vyložíme kolieskom papiera na pečenie. Naplníme pripravenou sušienkovo-maslovou zmesou a naplocho utlačíme lyžicou. Naplnenú formu odložíme do chladničky.

Pripravíme mangových zajačikov: Mango olúpeme, dužinu pokrájame na tenké 2 až 3 mm hrubé plátky. Pomocou vykrajovacej formičky z plátkov manga vykrojíme 12 zajačikov. Zajačiky preložíme na tanier, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladu. Zvyšnú mangovú dužinu pokrájame na malé kocky. Pripravíme tvarohovú plnku: Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Jogurt, tvaroh a cukor dáme do misky a ručným šľahačom dôkladne vymiešame, cukor sa musí rozpustiť. Namočenú želatínu preložíme do malého kastrólika. Na miernom ohni za stáleho miešania pomaly rozpustíme.

Potom odstavíme a do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 lyžice tvarohovej masy. Ochutenú želatínu vzápätí vmiešame do tvarohovej masy a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame pokrájanú mangovú dužinu. Tvarohovú plnku rozotrieme na vychladený sušienkový základ vo forme. Povrch rovnomerne uhladíme stierkou. Tortu odložíme minimálne na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. Pred podávaním dezert obložíme mangovými zajačikmi a posypeme posekanou medovkou.

Diskusia k článku