Potrebujeme:

  • 800 g údeného mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 balenie chlebového cesta (polotovar)
  • tekvicové semienka

Postup:

  1. Údené mäso dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme olúpené strúčiky cesnaku, bobkový list a 15 minút povaríme. Potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Chlebové cesto pripravíme podľa návodu na obale a primiešame doň tekvicové semienka podľa chuti.
  3. Vychladnuté mäso obalíme cestom, povrch cesta posypeme tekvicovými semienkami, uložíme do formy vyloženej papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C upečieme podľa návodu na prípravu chleba.
  4. Upečený plnený chlieb necháme vychladnúť, nakrájame na širšie plátky a podávame so sterilizovanou zeleninou alebo s chrenom.