MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Uhorková polievka s kabanosom: Fajnovo vyplní tanier

  • 20 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • kg
    uhoriek
  • ks
    cibuľu
  • 500 ml
    zeleninového vývaru
  • 200 g
    klobásy kabanos
  • ks
    menší zväzok kôpru
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    maslo
  • ks
    kyslú smotanu na podávanie

Postup

Uhorky ošúpte, rozpoľte, jadierka vyškrabte lyžičkou a nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. V hrnci rozhorúčte 3 lyžice masla, pridajte cibuľu a asi 5 minút opekajte dosklovita. Po 4 minútach pridajte uhorky. Zalejte 500 ml vody a vývarom. Priveďte do varu a asi 10 minút varte.

Klobásu nakrájajte na kolieska. Na panvici rozhorúčte lyžicu masla a pridajte kolieska klobásy. Opekajte asi 4 minúty. Kôpor opláchnite, osušte a lístky natrhajte. Zopár odložte bokom na ozdobu, zvyšok nasekajte. Polievku dochuťte kôprom, soľou a korením. Podávajte ju s kopčekom smotany a kolieskami klobásy, posypanú kôprom.

smudge

Video