- 20 min.
- 4 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 1 kguhoriek
- 1 kscibuľu
- 500 mlzeleninového vývaru
- 200 gklobásy kabanos
- 1 ksmenší zväzok kôpru
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
- 1 ksmaslo
- 1 kskyslú smotanu na podávanie
Postup
Uhorky ošúpte, rozpoľte, jadierka vyškrabte lyžičkou a nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpte a nasekajte nadrobno. V hrnci rozhorúčte 3 lyžice masla, pridajte cibuľu a asi 5 minút opekajte dosklovita. Po 4 minútach pridajte uhorky. Zalejte 500 ml vody a vývarom. Priveďte do varu a asi 10 minút varte.
Klobásu nakrájajte na kolieska. Na panvici rozhorúčte lyžicu masla a pridajte kolieska klobásy. Opekajte asi 4 minúty. Kôpor opláchnite, osušte a lístky natrhajte. Zopár odložte bokom na ozdobu, zvyšok nasekajte. Polievku dochuťte kôprom, soľou a korením. Podávajte ju s kopčekom smotany a kolieskami klobásy, posypanú kôprom.