MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vajcová tlačenka: Pokojne oprášte tento veľkonočný recept

  • 155 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 ml
    vody
  • ks
    vajcia (uvarené natvrdo)
  • 200 g
    jemnej šunky
  • ks
    kyslé uhorky
  • ks
    veľké plátky kapie
  • ks
    220-250 ml majonézy
  • 1,5 l
    hovädzieho vývaru
  • ks
    ľubovoľná zelenina ako príloha
  • ks
    potravinárska fólia

Postup

Asi 1 hodinu pred prípravou dajte napučať želatínu do 150 ml vody.

 Olúpané vajcia, šunku, uhorky a kapiu nakrájajte na drobné kúsky. Pridajte majonézu a všetko spolu premiešajte.

Napučanú želatínu dajte do teplého vývaru, dobre premiešajte a pridajte všetky nasekané ingrediencie s majonézou.

Formu na srnčí chrbát vysteľte potravinárskou fóliou, vlejte pripravenú masu a nechajte stuhnúť. Potom vložte aspoň na hodinu do chladničky. Podávajte nakrájané na plátky a s čerstvou zeleninou.
smudge

Video