MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vajcovo-syrové guľky: Najviac chutia k vínu

  • 55 min.
  • 25 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    vajcia
  • 200 g
    eidamu (nastrúhaného)
  • 160 g
    hrudkového tvarohu
  • 120 g
    masla
  • 3-4 ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    zmes byliniek (petržlen, pažítka, medvedí cesnak)
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Vajcia uvarte natvrdo. Po vychladnutí ich olúpte a nastrúhajte najemno rovno do misy. Pridajte nastrúhaný eidam, tvaroh, zmäknuté maslo a očistené a najemno nastrúhané strúčiky cesnaku. Ochuťte soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Všetko spolu dobre vymiešajte na polotuhú hmotu.

Bylinky najemno nasekajte a časť pridajte do vajcovo-syrovej hmoty. Dobre premiešajte.

Z hmoty odoberajte malé množstvá a tvarujte guľky veľkosti pingpongovej loptičky. Pováľajte ich vo zvyšných nasekaných bylinkách. Odložte na 30 minút do chladu a podávajte.
smudge

Video