MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vaječná tlačenka so špenátom, ktorú ste určite ešte nejedli

  • 30 min.
  • 8 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 g
    tvarohového syra typu cottage
  • ks
    vajec natvrdo
  • 350 g
    čerstvého listového špenátu
  • 20 g
    masla
  • ks
    jarná cibuľka
  • 3 až 4 ks
    strúčiky cesnaku
  • balíček
    želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky
  • 400 ml
    smotany na varenie
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    soľ

Postup

Špenátové listy dôkladne prepláchneme a necháme odkvapkať. Na masle opečieme jarnú cibuľku nakrájanú nadrobno a cesnak. Pridáme špenát a asi štyri minúty dusíme.

Želatínu necháme 10 minút napučať v 70 ml smotany. Zvyšnú smotanu zahrejeme v kastróliku, nevaríme, pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína nerozpustí.

Do smotanovo-želatínovej zmesi metličkou dôkladne vmiešame tvarohový syr. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec zľahka vmiešame špenátovú zmes.

Chlebíčkovú formu vyložíme potravinárskou fóliou. Polovicu želatínovej zmesi nalejeme do formy. Na zmes rozložíme do radu za sebou celé uvarené a ošúpané vajcia. Koľko sa varí vajce natvrdo 

Zalejeme zvyšnou želatínovou zmesou. Odložíme najmenej na dve hodiny do chladničky.

Stuhnutú tlačenku opatrne vyklopíme z formy, odstránime fóliu a nakrájame na širšie pláty. Podávame s opečenými hriankami alebo chlebom.
smudge

Video