MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vanilková torta s jahodami: Krvavá dobrota, ktorú si zamilujete

  • 50 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 200 g
    masla + na vymazanie
  • 135 g
    krupicového cukru
  • ks
    vajcia
  • ks
    šťava z polovice pomaranča
  • ks
    kôra zo stredne veľkého pomaranča
  • pol lyžica
    vanilkového extraktu
  • 240 g
    hladkej múky
  • lyžice
    kypriaceho prášku
  • štipka
    soli
  • ks
    Jahodová omáčka: 350 g mrazených jahôd
  • lyžice
    práškového cukru
  • lyžica
    ružovej vody
  • pol lyžica
    Zlatého klasu (kukuričný škrob)
  • ks
    citrónová šťava na dochutenie

Postup

Tortovú formu vymažeme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie. Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Po jednom pridávame vajcia, pomarančovú šťavu, kôru a vanilkový extrakt. Pomocou stierky zapracujeme preosiatu múku s kypriacim práškom a so štipkou soli. Pečieme pri 160 stupňoch Celzia asi 50 minút.

Zatiaľ pripravíme jahodovú omáčku: Mrazené jahody pomaly ohrejeme v hrnci (zopár pekných odložíme na ozdobu). Posypeme ich cukrom, pridáme ružovú vodu a premiešame. Rozmixujeme, pridáme škrob, podľa chuti aj citrónovú šťavu. Varíme do jemného zhustnutia. Vychladnutý korpus popicháme špajdľou, polejeme omáčkou a ozdobíme jahodami.

smudge

Video