Potrebujete:

  • 500 g špagiet
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 3 až 4 mladé cukety
  • 6 malých strúčikov cesnaku
  • 1 viazaničku petržlenovej vňate
  • 1 viazaničku čerstvej mäty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • nastrúhanú kôru a šťavu z 1 citróna
  • hrubozrnnú soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvo nastrúhaný parmezán

Postup:

  1. Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Sceďte a nechajte odkvapkať. Cuketu umyte, osušte a aj so šupkou pokrájajte na tenké kolieska. Petržlenovú vňať a mätu nadrobno nasekajte.
  2. Vo väčšej panvici rozohrejte olej, pridajte kolieska cukety a opražte. Pridajte očistené strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a mätu. Asi 3 minúty osmažte.
  3. Do panvice pridajte uvarené cestoviny, prilejte 500 ml zeleninového vývaru, citrónovú kôru a šťavu.
  4. Varte, kým sa cestoviny neprehrejú a nespoja s citrónovou šťavou. Ochuťte mletým čiernym korením. Podávajte posypané nastrúhaným parmezánom.