MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vianočný ovocný koláč: Slávnostný a bohato ozdobený

  • 50 min.
  • 7 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    Na cesto: 150 g sušených brusníc
  • 50 g
    kandizovanej pomarančovej kôry
  • 50 g
    kandizovanej citrónovej kôry
  • 50 g
    hrozienok
  • cl
    rumu
  • 250 g
    masla
  • 200 g
    hnedého cukru
  • ks
    žĺtky
  • balenie
    perníkového korenia
  • 150 g
    polohrubej múky
  • 150 g
    pomletých mandlí
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • ks
    Na polevu a dozdobenie: 300 g syru Philadelphia
  • 200 g
    práškového cukru
  • lyžice
    brusnicovej šťavy
  • balenie
    hotovej želatíny
  • ks
    dekoračné cukrovinky

Postup

Nasekajte brusnice, pomarančovú kôru, citrónovú kôru, hrozienka, zmiešajte s rumom a marinujte 30 minút.
2.Maslo a cukor vymiešajte do peny. Pridávajte po jednom žĺtky, korenie, múku, mandle, kypriaci prášok a vymiešajte. Zmes ovocia zamiešajte do cesta.
3.Formu na pečenie v dĺžke 25 cm vymastite, posypte cukrom a naplňte cestom. V rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 70 - 80 minút. Koláč po cca 40 minútach pečenia prikryte papierom na pečenie.
4.Po upečení koláč vyklopte a nechajte vychladnúť. Syr Philadelphia, práškový cukor a brusnicovú šťavu vymiešajte. Pridajte podľa návodu pripravenú želatínu a premiešajte. Polevu natrite na koláč a nechajte 60 minút stuhnúť. Posypte dekoračnými cukrovinkami.
smudge

Video