MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vietnamská rezancová polievka: Začnite deň s cudzinou!

  • 35 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 1,2 l
    vody
  • 3-4 ks
    vykostené horné kuracie stehná na vývar
  • ks
    cm zázvoru
  • ks
    hviezdičky badiánu
  • pol ks
    celej škorice
  • ks
    mladé cibuľky
  • zrniečka
    kardamómu
  • lyžice
    rybacej omáčky
  • ks
    čerstvá mäta a koriander
  • 140 g
    ryžových rezancov
  • ks
    čili paprička
  • ks
    limeta

Postup

Vo vode uvarte kuracie stehná. Potom mäso vyberte a do vývaru dajte zázvor nakrájaný na plátky, hviezdičky badiánu, celú škoricu, nakrájanú cibuľku a kardamóm. Ochuťte rybacou omáčkou, nakrájanou mätou a koriandrom a pri nízkej teplote varte ešte 5 minút.

Ryžové rezance pripravte podľa návodu. Sceďte a odložte. Uvarené mäso nakrájajte.

Do misiek dajte porciu rezancov a plátky mäsa. Vývar ochutnajte, ak treba, ochuťte ho rybacou omáčkou.

Rezance zalejte precedeným horúcim vývarom, posypte nakrájanou mätou a koriandrom a ozdobte plátkami čili papričky. Ku každej porcii servírujte mesiačik limety na ochutenie polievky.

Diskusia k článku