MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Výborný slivkový posúch: Budete ho piecť častejšie

  • 55 min.
  • 2 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • kg
    polohrubej múky (plus na pomúčenie dosky)
  • 500 ml
    polotučného mlieka
  • 42 g
    droždia
  • pol lyžica
    kryštálového cukru
  • trochu ks
    soli
  • ks
    vykôstkované slivky
  • ks
    mletá škorica a cukor
  • ks
    bravčová masť na vymastenie plechu

Postup

Múku preosejte do misy. V hrnčeku zohrejte mlieko, pridajte rozdrobené droždie, 1 lyžičku z preosiatej múky a cukor. Nechajte vzísť kvások.

 Kvások prelejte k múke. Pridajte štipku soli a vareškou mieste, kým sa cesto nebu- de odlepovať od misy. Potom ho prikryte a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 45 minút.

Vykysnuté cesto rozdeľte na dve časti. Každú vyvaľkajte na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Plechy vymastite a preložte do nich vyvaľkané cestá. Rozložte na ne rozpolené slivky bez kôstok, posypte ich škoricou a cukrom. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 25-30 minút.

Diskusia k článku