- 55 min.
- 12 porcie
- Nízka
Potrebujete tieto suroviny:
Na cesto:
- 250 gmasla
- 200 gkryštálového cukru
- 5 ksvajec
- 1 štipkasoli
- 2 čajové lyžičkykypriaceho prášku
- 1 čajová lyžičkamletej škorice
- 1 čajová lyžičkamletého zázvoru
- 1 čajová lyžičkamletých klinčekov
- 1 čajová lyžičkamletého kardamomu
- 150 mlmlieka
Na polevu:
- 225 gsmotanového syra (Philadelphia)
- 110 gzmäknutého masla
- 2 lyžicesmotany na šľahanie
- 200 gpráškového cukru
- 250 gsušených brusníc
Postup
Maslo vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do peny. Po jednom zašľahajte vajcia. Zmiešajte múku, kypriaci prášok , koreniny a striedavo pridávajte maslovú zmes a mlieko. Robte to vždy po malých množstvách.
Cesto nalejte na plech veľkosti 35 x 25 cm vystlaný papierom na pečenie. Uhlaďte a pečte pri teplote 200 °C približne 40 minút.
Na polevu vyšľahajte syr, maslo, smotanu a práškový cukor na hladkú polotekutú zmes. Naneste na vychladnutý koláč a posypte sušenými brusnicami.