MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Vyskúšajte ešte pred Vianocami brusnicový perník

  • 55 min.
  • 12 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 250 g
    masla
  • 200 g
    kryštálového cukru
  • ks
    vajec
  • štipka
    soli
  • čajové lyžičky
    kypriaceho prášku
  • čajová lyžička
    mletej škorice
  • čajová lyžička
    mletého zázvoru
  • čajová lyžička
    mletých klinčekov
  • čajová lyžička
    mletého kardamomu
  • 150 ml
    mlieka

Na polevu:

  • 225 g
    smotanového syra (Philadelphia)
  • 110 g
    zmäknutého masla
  • lyžice
    smotany na šľahanie
  • 200 g
    práškového cukru
  • 250 g
    sušených brusníc

Postup

Maslo vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do peny. Po jednom zašľahajte vajcia. Zmiešajte múku, kypriaci prášok , koreniny a striedavo pridávajte maslovú zmes a mlieko. Robte to vždy po malých množstvách.

Cesto nalejte na plech veľkosti 35 x 25 cm vystlaný papierom na pečenie. Uhlaďte a pečte pri teplote 200 °C približne 40 minút.

Na polevu vyšľahajte syr, maslo, smotanu a práškový cukor na hladkú polotekutú zmes. Naneste na vychladnutý koláč a posypte sušenými brusnicami.

Diskusia k článku