MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Začínate s pečením? Hrnčekový koláč s ovocím zvládnete ľavou zadnou

  • 60 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Cesto:

  • ks
    vajce
  • ks
    kypriaci prášok do pečiva
  • hrnček
    (250 ml) hrubej múky
  • hrnček
    polohrubej múky
  • hrnček
    krupicového cukru
  • hrnček
    mlieka
  • balíček
    vanilínového cukru
  • pol hrnček
    oleja
  • 600 g
    drobného čerstvého alebo mrazeného ovocia

Posýpka:

  • ks
    maslo
  • ks
    krupicový cukor
  • ks
    hrubú múku

Na ozdobu:

  • 200 ml
    smotany na šľahanie
  • 5-6 lyžíc
    práškového cukru
  • lyžice
    ríbezľového lekváru
  • 350 g
    mascarpone
  • lyžice
    citrónovej šťavy
  • ks
    práškový cukor na posypanie

Postup

Vajce, kypriaci prášok, hrubú múku, polohrubú múku, krupicový cukor, mlieko, vanilínový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a roztrieme doň cesto.

Drobné ovocie očistíme, opláchneme, osušíme a rozložíme na cesto. Mrazené necháme vopred mierne rozmraziť.

Z masla, krupicového cukru a z hrubej múky pripravíme posýpku a posypeme ovocie na plechu. Pečieme asi 45 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov Celzia.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Mascarpone vymiešané s práškovým cukrom a citrónovou šťavou zmiešame s vyšľahanou smotanou a lekvárom. Vychladnutý koláč pokrájame, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme ochuteným mascarpone.
smudge

Video