MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zapečená špargľa v špenátovej placke: Krásne sa servíruje

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 150 g
    polohrubej múky
  • ks
    vajcia
  • 270 ml
    mlieka
  • 50 g
    čerstvého špenátu
  • 400 g
    uvarenej zelenej alebo bielej špargle
  • 100 ml
    kyslej smotany
  • 40 g
    plesňového syra
  • ks
    strúčik cesnaku
  • ks
    olej
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Z polohrubej múky, rozšľahaných vajec a mlieka pripravíme polohusté cesto. Osolíme, okoreníme a vmiešame špenát posekaný nadrobno. Z cesta na panvici potretej olejom upečieme väčšie placky.

Uvarenú špargľu scedíme a opláchneme v studenej vode. Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr a prelisovaný strúčik cesnaku. Trocha osolíme a okoreníme.

Do každej upečenej placky zabalíme po štyri-šesť kusov uvarenej špargle. Uložíme na vymastený plech, prelejeme ochutenou smotanou a v rúre vyhriatej na 200 stupňov zapekáme asi 15 minút. Podávame s rukolou.

Diskusia k článku