MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zapečený hrášok s mrkvou: Spapajú vám ho aj deti

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 360 g
    mrkvy
  • 250 g
    mladého hrášku
  • ks
    zeleninový vývar
  • ks
    vajcia
  • 300 g
    hustej kyslej smotany
  • 100 g
    ementálu
  • 40 g
    strúhaného parmezánu
  • ks
    soľ, mleté biele korenie
  • ks
    vegeta
  • 150 g
    anglickej slaniny
  • ks
    olej

Postup

Očistenú mrkvu vložíme do zeleninového vývaru a pár minút povaríme. Potom pridáme hrášok a ešte 2 minúty spolu povaríme. Zeleninu scedíme, dáme do misy, osolíme, okoreníme mletým bielym korením, ochutíme vegetou a necháme vychladnúť. Celé vajcia rozšľaháme, pridáme kyslú smotanu, nastrúhaný ementál, strúhaný parmezán, osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

Do masy zamiešame vychladnutý hrášok a mrkvu a zľahka premiešame. Formu na srnčí chrbát potrieme olejom a vyložíme približne 120 g anglickej slaniny. Naplníme masou, povrch uhladíme a uložíme zvyšné plátky anglickej slaniny.

Dáme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia zapečieme. Po zapečení a miernom vychladnutí opatrne vyklopíme z formy a nakrájame na plátky. Podávame s varenými zemiakmi .
smudge

Video