Potrebujeme:

  • 400 g sviečkovice
  • 1 cibuľa
  • 150 g šampiňónov
  • 2 sterilizované uhorky
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 3 lyžičky paradajkového pretlaku
  • voda
  • celozrnný chlieb
  • strúhaný parmezán na posypanie
  • rukola na ozdobenie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • mleté čili
  • olej

Postup:

  1. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Ošúpanú cibuľu nakrájajte a opečte na troche oleja. Pridajte mäso a opečte s cibuľou.
  2. Očistené a nakrájané šampiňóny vmiešajte k mäsu spolu s nakrájanými uhorkami. Ochuťte soľou, čerstvo pomletým korením, mletým čili, cukrom, pretlakom a podlejte vodou. Premiešajte a krátko poduste.
  3. Plátky chleba poukladajte na plech a na každý lyžicou naložte mäsovú zmes. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekajte asi 10 minút. Pred koncom zapekania každú hrianku posypte parmezánom a 1-2 minúty dopekajte. Podávajte ozdobené rukolou.