MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zapekané kapsičky: Každému sa vydaria na prvý raz

  • 45 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    600-800 g morčacích pŕs
  • lyžica
    ajvaru (alebo mletej paprikovej pasty)
  • ks
    plátky anglickej slaniny
  • 500 g
    predvarenej bielej špargle s vývarom
  • ks
    sušených paradajok
  • ks
    olej
  • ks
    150-200 ml bieleho suchého vína
  • 30 g
    masla
  • ks
    črievko topeného syra
  • 100 ml
    smotany na varenie
  • štipka
    mletého muškátového orieška
  • ks
    soľ, mleté biele korenie

Postup

Morčacie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na 4 rovnako veľké plátky. Zľahka naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Jednotlivé plátky mäsa potrieme z jednej strany ajvarom, na každý uložíme slaninu, po dva tenké odrezané kúsky predvarenej špargle a po dva kúsky sušenej paradajky.

Plátky preložíme a upevníme ihlicami alebo drevenou špajdľou. Na rozohriatom oleji v panvici opekáme z každej strany asi po 2 minúty. Potom kapsičky preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, trochu oleja a bielym vínom. V rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia pečieme prikryté 35 minút. Potom odokryjeme a dopekáme do zlatista asi 10 minút pri teplote 210 stupňov Celzia. Upečené kapsičky vyberieme z misy, vytiahneme ihlice a mäso odložíme na teplé miesto.

Do horúceho výpeku v zapekacej mise alebo v hlbšej panvici dáme maslo a na strednom ohni prilejeme 200 ml vývaru zo špargle a nakrájanú špargľu. Varíme asi 5 minút, pridáme topený syr a necháme rozpustiť. Rozmixujeme na hladký krém. Omáčku nakoniec dochutíme smotanou, mletým muškátovým orieškom, soľou a korením. Prevaríme a odstavíme. Podávame k zapekaným kapsičkám spolu so zemiakovým pyré.

Diskusia k článku