MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zapekané kapustné listy krok za krokom

  • 0 min.
  • 0 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • ks
    väčšia mladá biela kapusta
  • 500 ks
    - 800 ml paradajkového pretlaku
  • l
    zeleninového vývaru
  • ks
    bobkový list
  • trocha ks
    cukru
  • ks
    stredne veľké cibule
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • ks
    bravčová masť
  • ks
    majorán
  • ks
    mletá sladká paprika
  • 350 g
    mletého bravčového mäsa
  • 250 g
    mletého hovädzieho mäsa
  • hrnček
    uvarenej guľatozrnnej ryže
  • ks
    vajce
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie

Postup

Z kapusty vyrežte hlúbik a celú ju ponorte do vriacej mierne osolenej vody. Postupne z nej oddeľujte predvarené listy a hneď ich ochlaďte v studenej vode. 

Pretlak zalejte vývarom a 15 minút povarte s bobkovým listom, so soľou a s cukrom.

Na masti osmažte  cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte cesnak, podľa chuti mletú papriku a majorán. Nechajte vychladnúť.

Primiešajte mleté mäso, ryžu a vajce. Osoľte a okoreňte.

Z kapustných listov odrežte najhrubšiu časť a listy plňte mäsovou zmesou. Zrolujte ich a ukladajte natesno do pekáča poliateho trochou pretlaku. 

Nakoniec kapustné rolky polejte zvyšným pretlakom. Pečte prikryté v rúre vy hriatej na 180 °C asi 45 minút. Podávajte s  chlebom alebo zemiakovým pyré.
smudge

Video