Potrebujeme:

  • 800 g zemiakov
  • 100 g údenej slaniny
  • 2 cibule
  • 2 lyžice posekanej pažítky
  • 250 g oštiepka
  • 2 vajcia
  • 200 ml kyslej smotany
  • masť na vymastenie pekáča
  • soľ

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v slanej vode aj so šupkou. Po miernom vychladnutí ich ošúpeme a pokrájame na kolieska. Slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Na vypraženom tuku speníme cibuľku.
  2. Oštiepok pokrájame na plátky alebo nahrubo postrúhame. Zemiaky osolíme a postupne rozvrstvíme na vymastený pekáč. Posypeme slaninou, cibuľou a oštiepkom.
  3. Prelejeme rozšľahaným vajcom, zalejeme kyslou smotanou, vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 35 až 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Podávame teplé a posypané pažítkou.