MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Závin s kelom a so slaninou: Ten pravý koláče pre dospelých

  • 75 min.
  • 15 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 400 g
    hladkej múky
  • 250 g
    masla
  • 150 ml
    tmavého piva
  • štvrť lyžica
    soli
  • ks
    vajce na potretie

Na plnku:

  • ks
    stredná cibuľa
  • 150 g
    slaniny
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • pol ks
    kelu
  • 100 g
    nastrúhaného parmezánu
  • ks
    vajcia (uvarené na tvrdo)
  • ks
    soľ, korenie podľa chuti
  • ks
    olej

Postup

Pripravte cesto: Múku preosejte na dosku, nastrúhajte do nej maslo, pridajte soľ. Postupne prilievajte pivo a vypracujte mäkké, hladké nelepivé cesto. Nechajte ho pol hodiny odpočívať v teple.

Zatiaľ zamiešajte plnku: V hlbšej panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte slaninu nakrájanú na pásiky a nechajte chvíľu vypiecť. Potom primiešajte cesnak, nakrájaný kel a chvíľku duste. Tekutinu nechajte odpariť. Okoreňte a osoľte podľa chuti.

Rúru vyhrejte na 180 °C. Odpočinuté cesto vyvaľkajte na obdĺžnik, ideálne rovno na papieri na pečenie. Naplňte ho kelovou zmesou, nakrájanými uvarenými vajcami a posypte parmezánom. Zarolujte a dajte na plech. Závin potrite rozšľahaným vajcom a pečte 30-35 minút dozlatista. Nechajte ho trochu vychladnúť a môžete podávať.
smudge

Video