MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Závin s mäsom a vajíčkami: Nerozpadne sa vám

  • 50 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 300 g
    lístkového cesta
  • 500 g
    mletého bravčového mäsa
  • ks
    vajce
  • 2-3 lyžice
    strúhanky
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    mletú sladkú červenú papriku
  • ks
    natvrdo uvarených vajec
  • ks
    kapiu
  • ks
    petržlenovú vňať
  • ks
    vajce na potretie
  • ks
    celú rascu
  • ks
    ľanové semiačka

Postup

Mleté mäso osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, vajce, premiešame a zahustíme strúhankou. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Do stredu cesta rozložíme polovicu ochuteného mäsa v tvare bochníka. Položíme olúpané vajcia, pokrájanú kapiu a zakryjeme zvyšným mletým mäsom. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a mäso zabalíme. Zabalený závin potrieme vajcom, posypeme celou rascou, ľanovými semiačkami a povrch cesta popicháme vidličkou. Dáme ho na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 50 minút. Krájame po vychladnutí a ozdobíme šalátom.
smudge

Video