MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zeleninové čipsy sa dajú krásne pripraviť doma, iba na masti

  • 30 min.
  • 0 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    zelenina vhodná na vysmážanie (zemiak, mrkva, petržlen, batat, cvikla, paštrnák, topinambur)
  • ks
    kačacia masť
  • ks
    soľ

Postup

Zeleninu nakrájajte na tenké plátky pomocou krájača. Mrkvu aj petržlen môžete nakrájať škrabkou na zemiaky.

V plytkom hrnci zohrejte kačací tuk na 180 °C. Postupne vysmážajte zeleninové plátky pri neustálom jemnom vírení oleja (jemne krúžte hrncom). Hotové čipsy vyberajte sitkom a nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri. Ešte teplé ich osoľte.
smudge

Video