MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zemiakové KNEDLE plnené údeným mäsom: Poriadne plnené guľky

  • 40 min.
  • 3 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 800 g
    zemiakov
  • 250 g
    hrubej múky
  • ks
    vajce
  • 300 g
    údeného mäsa
  • 60 g
    bravčovej masti
  • 150 g
    prerastenej slaniny
  • ks
    kyslá kapusta na podávanie
  • ks
    soľ

Postup

V osolenej vriacej vode uvarte zemiaky aj so šupkou. Po uvarení ich opláchnite studenou vodou, nechajte vychladnúť a ošúpte. Pretlačte ich cez lis, pridajte múku, vajce, soľ a vypracujte cesto. Údené mäso zomeľte na mlynčeku na mäso. Cesto rozdeľte na dve časti. Každú rozvaľkajte a nakrájajte na malé štvorce. Do každého dajte lyžičkou pomleté údené mäso a cesto uzavrite do tvaru guľky. Naplnené guľky dajte variť do väčšieho hrnca s osolenou vriacou vodou. Asi po 10 minútach vyplávajú na povrch. Vtedy ich vyberte dierkovanou naberačkou a odložte do misy. Slaninku opražte na masti. Plnené guľky podávajte s kyslou kapustou a posypané opečenou slaninou.
smudge

Video