- 35 min.
- 2 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujete:
- 2 ksväčšie sladké zemiaky
- 1 kshrubú múku
- 1 kssoľ
- 130 gbryndze
- 1 kskôpor
- 2 lyžicekyslej smotany
- trochu kshladkej múky
Postup
Bryndzu vymiešajte s kyslou smotanou, pridajte nasekaný kôpor a zahustite hladkou múkou. V šupke uvarené sladké zemiaky nechajte vychladnúť.
Ošúpte ich, najemno postrúhajte, prisypte preosiatu hrubú múku a vypracujte nelepivé cesto. Rozvaľkajte na pomúčenej doske. Z cesta pomocou formičky vykrojte kolieska a potrite ich plnkou.
Potreté koliesko preložte asi do polovice, prípadne do ¾ a okraje cesta k sebe pritlačte. Ulože ich na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C zapečte.