MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zemiakové pagáčiky

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 300 g
    hrubej múky
  • ks
    malé zemiaky uvarené v šupe
  • ks
    dcl teplého mlieka
  • 20 g
    kvasníc
  • lyžica
    soli
  • štipka
    cukru
  • ks
    dcl oleja
  • ks
    nastrúhaný tučný syr
  • ks
    jeden žĺtok na potretie

Postup

Kvasnice, pol dcl mlieka, štipku múky a cukru miešame, až pokiaľ zmes nezačne peniť. Z múky, postrúhaných zemiakov a zvyšku mlieka spravíme cesto a v teple ho necháme nakysnúť približne 40 minút. Cesto po nakysnutí rozvaľkáme a vykrojíme kolieska. Tie potrieme žĺtkom, posypeme syrom a 12 až 14 minút pečieme pri teplote 220°C.

Diskusia k článku