MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zemiakové šišky so strúhankou: Jemné a mäkučké, nielen na fašiangy

  • 40 min.
  • 10 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • kg
    zemiakov
  • lyžica
    masla
  • ks
    vajce
  • ks
    soľ
  • 200 g
    polohrubej múky
  • 100 g
    krupice
  • 100 g
    rozpusteného masla na poliatie
  • 50 g
    strúhanky na posypanie
  • ks
    práškový cukor na posypanie

Postup

Zemiaky uvaríme v šupe domäkka, zlejeme, ošúpeme a ešte horúce prelisujeme. V mise zmiešame zemiaky s maslom, vajcom, so soľou, s múkou a krupicou. Vypracujeme jemné cesto, ktoré vyvaľkáme na valčeky.

Z valčekov cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré v dlaniach vyformujeme na guľôčky. Povaríme vo vriacej osolenej vode približne 5 minút. Uvarené guľôčky scedíme. V hrnci na rozpustenom masle opečieme strúhanku. Pridáme scedené šišky a premiešame. Rozdelíme do tanierov a pocukrujeme. Podávame s kompótom.
smudge

Video

Diskusia k článku