MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Zemiakový paprikáš: Budete ho jesť v jednom kuse

  • 30 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 800 g
    nových zemiakov
  • ks
    veľká cibuľa
  • lyžice
    mletej papriky
  • ks
    voda
  • ks
    veľká kapia
  • ks
    soľ, korenie podľa chuti
  • ks
    bravčová masť
  • ks
    petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Zemiaky očistite a pokrájajte na štvrťky. Na horúcej masti speňte cibuľu nakrájanú nadrobno, pridajte mletú červenú papriku a pokrájané zemiaky. Osoľte, okoreňte, podlejte trochou vody a duste.

Keď sú zemiaky polomäkké, pridajte nakrájanú kapiu a varte do zmäknutia. Paprikáš podávajte ozdobený petržlenovou vňaťou.

Diskusia k článku