MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Žĺtkové rezy: Klasika, ktorú musíte na jar upiecť

  • 70 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 250 g
    masla
  • 250 g
    práškového cukru
  • 300 g
    mletých vlašských orechov
  • ks
    bielkov
  • štipka
    soli
  • 150 g
    polohrubej múky
  • balíček
    kypriaceho prášku

Na žĺtkovú polevu:

  • ks
    žĺtkov
  • 250 g
    práškového cukru

Na čokoládovú polevu:

  • 100 g
    horkej čokolády
  • 100 g
    masla

Postup

Pripravte cesto: Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte mleté orechy. Z bielkov a zo štipky soli vymiešajte tuhý sneh. Zľahka a po častiach ho zapracujte do maslovej zmesi. Postupne pridávajte preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.

Pripravte žĺtkovú polevu: Žĺtky dobre vyšľahajte s práškovým cukrom dohladka. Polevu rovnomerne rozlejte po horúcom ceste a nechajte stuhnúť.

Čokoládu nalámte a s maslom roztopte vo vodnom kúpeli. Polevou pofŕkajte stuhnutú žĺtkovú polevu a nechajte stuhnúť. Koláč pokrájajte na rezy a môžete podávať.
smudge

Video