Pálenie záhy môže trvať niekoľko minút až niekoľko hodín a zväčša sa dostaví po jedení. Ak sa takýto pocit dostaví len príležitostne, viete si pomôcť aj sami. Skôr než siahnete po liekoch, zájdite do kuchyne. Zaručene v nej nájdete pomocníkov pre zmiernenie kyslého pocitu pri trávení. Radí portál zdravie.pluska.sk.

1. Kefír

Kefír vzniká kvasením mlieka pomocou kefírových kultúr, ktoré sa skladajú z kombinácie kvasiniek a baktérií. Výsledkom je hustý a lahodný nápoj s chuťou podobnou jogurtu. Štúdie ukázali, že kefír má na náš organizmus množstvo výhod, vrátane zlepšenia trávenia. Znižuje nadmernú kyslosť žalúdka, ktorá spôsobuje pálenie záhy. Okrem toho má antibakteriálne účinky chrániace organizmus pred škodlivými baktériami a plesňami. 

Kefír vzniká kvasením mlieka pomocou kefírových kultúr, ktoré sa skladajú z kombinácie kvasiniek a baktérií. Výsledkom je hustý a lahodný nápoj s chuťou podobnou jogurtu. Štúdie ukázali, že kefír má na náš organizmus množstvo výhod, vrátane zlepšenia trávenia. Znižuje nadmernú kyslosť žalúdka, ktorá spôsobuje pálenie záhy. Okrem toho má antibakteriálne účinky chrániace organizmus pred škodlivými baktériami a plesňami. 
Zdroj: Shutterstock