Odkladajte ich do plechových škatúľ, prípadne k nim vložte jabĺčko. A najmä, skladujte ich neozdobené. Tak sa nestane, že do Vianoc opadajú prácne vytvorené snehové či iné ozdoby. Zdobenie si nechajte na koniec adventu a poriadne si ho užite v kruhu rodiny.

Čas na MEDOVNÍČKY: Prečo by sa mali piecť ako prvé?

TRADIČNÉ VIANOČNÉ
Na 100 kusov medovníčkov budete potrebovať 3 vajcia, 250 g práškového cukru, 150 g medu, 500-600 g múky, 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny, 12 g korenia na medovníky, 1 lyžičku melasy, 1 vajce na potretie.

Vajcia s cukrom a medom vyšľahajte dopenista, pridajte zmes múky, sódy bikarbóny, korenia, melasy a zamieste hustejšie cesto. Zakryte fóliou a odložte na noc do chladu. Na druhý deň rozvaľkajte cesto na hrúbku 4 mm, vykrojte rôzne tvary a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Potrite rozšľahaným vajcom a pečte pri teplote 200 stupňov Celzia asi 8 minút.