Cesnak bude lepšie stráviteľný, keď z jeho stredu odstránite klíček. Strúčik rozpoľte a klíček vyškrabte špičkou noža. Tento stred má na svedomí aj nepríjemný zápach z úst, ktorý sprevádza konzumácia cesnaku.

Cesnak má však aj schopnosť odbúravať olovo a iné ťažké kovy z organizmu. Ale pozor – cesnak riedi krv, preto treba byť opatrný pri užívaní výživových doplnkov v kombinácii s inými liekmi.
Cesnak má však aj schopnosť odbúravať olovo a iné ťažké kovy z organizmu. Ale pozor – cesnak riedi krv, preto treba byť opatrný pri užívaní výživových doplnkov v kombinácii s inými liekmi.

Nôž lepší ako lis
Ak chcete cesnaku zachovať čo najsilnejšiu chuť, namiesto drvenia v strojčeku strúčik rozotrite plochou čepele noža.

Ľahko olúpaný
Cesnak rýchlo zbavíte tenkej šupky, keď ho roztlačíte plochou stranou noža. Tlakom sa oddelí vnútrajšok od šupky, zároveň si tak uľahčíte ďalšie spracúvanie. Lepšie sa vám bude lisovať a sekať nadrobno.

Na CESNAK len s nožom: Prečo je lepší ako jeho pretláčanie?

Cibuľu uskladňujte zavesenú v ponožke alebo v odstrihnutej silonovej pančuche. Bude sa neustále pekne vetrať a dlhšie vydrží.

Žiadne slzy
Aby sa konečne práca s cibuľou zaobišla bez plaču, musíte nôž pri jej krájaní pravidelne oplachovať v studenej vode.