Hodnoty pH
V jedálničku sa objavujú konzervované látky, chemicky upravené potraviny. To všetko prispieva k nežiaducemu kyslému prostrediu tela. Trávime jedlo pri striedajúcich hodnotách pH. Aspoň tak by to malo byť najlepšie. Trávenie ovplyvňuje aj pH našej krvi.

s
Zdroj: Shutterstock

Pokiaľ je nevyrovnané, máme problém aj v krvnom riečisku. Na to, aby sa krv a látky v nej nezbláznili, potrebujeme do tela dostať oveľa väčšie množstvo stopových prvkov a minerálov. Kto na to však myslí? Ako často pijete minerálnu vodu?

Nádory a pH
Ak minerály nedodávate telu dostatočne, začne samo seba požierať. Ako? Začne látky a prvky uvoľňovať z vlastných zdrojov ako sú zuby, kosti a pod. Kyslé prostredie je aj úrodnou pôdou pre rôzne druhy kožných a plesňových ochorení. Najhoršie je, že aj pre niektoré druhy nádorov. Ktoré látky nám vytvárajú kyslé prostredie tela? Patrí k nim biely cukor, biela múka, veľa mäsa, káva. Samozrejme, netreba sa ničoho vzdávať, ale konzumovať s mierou. Postavte sa voči vášmu pH tela rozumne.

s
Zdroj: Shutterstock

Zmena stravy
Začnite jesť viac ovocia a zeleniny, ľahkých syrov, slnečnicu, mandle, celozrnné pečivo, ryžu. Uvidíte, ako vám vyvážená strava a zásadité jedlá vlejú energiu, zbavia vás únavy a vyliečia z rôznych chorôb.