Pri každej téme, ktorá sa týka vplyvu krvnej skupiny na konzumáciu jedla sa zdvihne vlna odporu. „Veď to by sme nemohli nič jesť,“ kričia mnohí, ktorí sa pozrú na tabuľku vhodnej a nevhodnej skladby jedla. Je na vás, či sa rozhodnete počúvnuť odborníkov na výživu a vylúčite mnohé potraviny z vášho jedálnička, alebo budete konzumovať všetko, ale potom sa nečudujte, prečo vám je po niektorých druhoch zeleniny alebo mäsa na vracanie a máte bolesti hlavy, či vyrážky.
Často tieto chorobné stavy nespájame so skonzumovaným jedlom, čo je veľká chyba.Chceme vám vysvetliť, prečo sa vlastne jedlo do týchto skupín rozdeľuje. Aby ste pochopili biologicko-chemickú súvislosť medzi konzumáciou rovnakej potravy medzi ľuďmi s rozličnou krvnou skupinou. Prečo každý naň bude reagovať inak? V našej krvi sa vyskytujú červené a biele krvinky, ktoré sa starajú o naše zdravie v organizme, našu imunitu.
Látky obsiahnuté v krvi vedia hneď zistiť, čo škodlivé sa do tela dostalo. Imunita sleduje baktérie, vírusy, chemikálie, ktoré by nám mohli poškodiť bunky. Svoje vlastné bunky chráni, cudzie likviduje.Cudziu látku v tele označí náš imunitný systém chemickými značkami, ktoré nazývame antigénmi. Tie nájdeme na povrchu všetkých buniek, od tých najjednoduchších vírusov až po ľudí. Ak sa v organizme objaví nepriateľský antigén, imunitný systém začne okamžite tvoriť protilátky, aby ho mohol z tela vypudiť.