Kvalitné lepeňáky
Zabudnite na čokoládové nátierky a skúste to so sladučkým džemom. Pri domácom máte istotu, čo je vo vnútri, ale ak džemy kupujete, dobre si pozrite zloženie. Podiel ovocia sa druh od druhu výrazne líši. Kvalitný džem by mal obsahovať aspoň dve tretiny ovocia a len minimum konzervačných látok.

Vyrobte si polevu
Pripravte si polevu z kvalitnej tmavej čokolády, pretože tá „špeciálna potravinová“ často nespĺňa ani základné podielové limity, aby vôbec mohla niesť názov „čokoládová“.

x
Zdroj: Shutterstock

Buďte trpezliví
Neotvárajte dvierka rúry, aby ste skontrolovali, či je váš dezert hotový. Temperovanie môže spôsobiť nedôsledné dopečenie vášho koláčika.

Nechajte koláč vychladnúť
Okrem toho, že vám bude z teplého cesta zle, malo by byť  pred konzumáciou dobre vychladené. Vieme, že je ťažké, odolať a neodrezať si teplučký štvorček, ale keď budete čakať, až sa ochladí, bude aj lepšie chutiť. Doba chladenia by mala byť ekvivalentná množstvu času, ktoré koláč potreboval na pečenie.