Práve pandémia nás donútila k zmene stravovania, tak teplý, zdravý obed je pre nás čoraz dôležitejší. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Food Barometer pre Edenred Slovensko. Zaujímavé je toto zistenie: „Či si ľudia jedlo pripravujú doma, alebo objednávajú z reštaurácie, viac si všímajú, z akých surovín je pripravené," upozornili spracovatelia výsledkov prieskumu. „Čerstvosť potravín bola dôležitá pre 63,4 percenta opýtaných, pričom predchádzajúci rok to bola ich čerstvosť dôležitá len pre 25,4 percenta ľudí,“ dodali.

Slovenskí zamestnanci, ktorí sa zapojili do prieskumu, si pod slovným spojením „zdravšia strava“ predstavujú okrem čerstvých potravín aj viac vegetariánskych a vegánskych alternatív. Viac ako polovica opýtaných má motiváciu hľadať zdravšie možnosti a zreteľne označené nutričné hodnoty jedál.

Z prieskumu tiež vyplynulo, že takmer dve tretiny zamestnancov, ktorí si objednávajú jedlo z reštaurácií, zaň platia stravnými lístkami alebo stravovacou kartou. Táto možnosť platby pomáha mnohým reštauráciám prežiť krízu.
marcela