1. Aby fazule nestmavli, pri varení neprikrývajte hrniec pokrievkou.
2. Pri príprave šťavnatých karbonátok pridajte do mletého mäsa najemno nakrájanú cibuľu a surový zemiak (v pomere 1 : 1).
3. Ak chcete, aby sa vám huspenina vydarila, najskôr vylejte prvú vodu, v ktorej sa varilo mäso. Opäť zalejte mäso studenou vodou a priveďte do varu na miernom ohni.
4. Pri príprave ryby na panvici nebude olej prskať všade naokolo, ak mäso zľahka osolíte.

e
Zdroj: Shutterstock

Čitateľka Alžbeta, Trebišov

DROBNÉ RADY NA PRANIE
- Škvrny od kávy alebo od krvi ihneď namočte do studenej vody.
- Nové džínsy operte spolu so starými – nové pustia farbu, ktorá tie staré a ošúchané oživí.
- Na škvrnu z červeného vína nasypte soľ.
- Farebné odevy perte prevrátené, dlhšie si zachovajú jasnosť farieb.

s
Zdroj: Shutterstock